בגלריה אגריפס 12 ירושלים מוצגת עד ה-19.2 תערוכת הצילומים של עינת עריף ויוסי גלנטי – "התמוטטות" .התערוכה עוסקת בשני רבדים של "התמוטטות". הרובד הראשון, הישיר, מציג את המראה החיצוני של הסביבה הישראלית, על היבטיה השונים; אורבניים, כפריים, אנושיים, ושאריות שנותרו מהטבע הפתוח.
הצילומים מאתרים מצבים המעידים על אי יציבות ומאבק בין כוחות רבי עוצמה. הרובד השני, אלגורי יותר במהותו, מנסה להצביע בעזרת הצילום ושפתו, על ארעיותם ושבריריותם של מבנים אידיאולוגיים כגון מבנים חברתיים, ערכיים, מוסריים. סדקים מרמזי שבר וקריסה פנימית, נבקעים במבנים ונחשפים במראה החיצוני- שהמצלמה קולטת ומחדדת את קיומם.
במוזיאון רמת גן תוצג בתקופה 8.2-6.3.08 תערוכתו של נתן דביר , צלם עיתונות הרואה/מוצא במעשה הצילום שלו שליחות.כמו רבים מחבריו צלמי העיתונות, אינו מוותר על הערכים הטכניים המעולים, ולא על הערכים האסתטיים, ההופכים צילום עיתונות לצילום טוב. צילום עיתונות טוב הוא גם על אי ויתור השמעת קולו הפרטי הפנימי של הצלם .דביר קיבל על עצמו שליחות אישית, מתוך מעורבות פוליטית וחברתית, לתעד את הקהילה החדשה בארץ של עקורי ופליטי דרפור ודרום סודן. במהלך השנה האחרונה הוא נוסע ברחבי הארץ לתעד/לצלם ולספר את סיפור הקהילה ואנשיה. אופי החיים של פליטות, על המטלטלים, הארעיות של ניהול חיי יומיום הוא הסיפור המרכזי שעוסק בו נתן דביר, כמו גם השאלה מה יהיה עתידם הלוטה בערפל של הפליטים החפים? אוצרת יהודית מצקל כן מוצגות תערוכותיהם של רון קדמי ויהודית שרייבר עד 4.08 ,תערוכתו של אבי עזרא תינעל ב-14.2
הסטודיו לצורפות "יעל שקדי" בשיתוף מלון אינטרקונטיננטל עורך במלון תערוכה בה יוצגותכשיטים שעוצבו בהשראת השירImagine ,ונערכת לציון 5 שנים לאובדנו של אילן רמון.
בשיר כמיהה לעולם אוטופי ללא גבולות, בו אין דתות,כסף ורכוש, אין מלחמות ואין מדינות. המציגים בתערוכה: צורפים, תכשיטנים, מעצבי תכשיטים וסטודנטים לצורפות מכל הארץ. ביניהם:
יעל פרידמן,דפנה דגן, תמי גנור, עדי מלחין, ליטל קלמנסון, דליה גפן ועוד.
ביצירות שיוצגו בתערוכה ניתן לראות מוטיבים של שלום עולמי, אחווה ושוויון בין שני אדם, הומאניות, איכות סביבה ותקשורת.התערוכה תוצג עד 11 לפברואר.
גלריה רוזנפלד מציגה תצוגת ציור ווידאו של זמיר שץ, הסיפור של קוקה ,חומרי הצילום ששץ אסף לעבודת הוידאו וערך מהם סרט, משמשים אותו כחומר לסדרת ציורים שמוצגת בתערוכה. בסדרת הציורים הקטנים, עורם שץ מחדש חלקיקים מן החומרים המוסרטים, שחלקם מזוהים בסרט, ויוצר מהם פזל נוסף של מעגל הנטישות של הכלבה קוקה. בציורים עוּבד נושא חייה של הכלבה עיבוד נוסף, איטי. משך ההתרחשות מומר בסדרת הציורים באינטימיות, בהתבוננות ובתשומת לב. אט אט מצטברת מן הדימויים סדרה של ציורים מלנכוליים ומלאי געגוע
גלריה שורשים מציגה את התערוכה -שירת הים -של הציירת רחל אלקלעי דיאלוג ימי זה מהווה המשך ישיר לעיסוקה החוזר ונשנה בנופי הים. בעבר הציגה רחל ציורי שמן סמיכים שנמהלו בגרגרי חולות חופי הים וכן רישומי פחם אשר תארו את שאון סערת הגלים. בתערוכה הנוכחית, ניצבים בדים קטנים לצד בדים גדולים. הפורמטים הקטנים נראים כמבקשים ללכוד בתוכם את עוצמתו של הים הרחב, בניגוד לפורמטים הגדולים יותר, בהם הים מתפרש לו עד אין סוף. בכל ציוריה של רחל, נופי הים מזוככים, תכולים או קודרים, תמיד מלאי אור וקסם. הקומפוזיציה הימית, המימית מופשטת וצלולה. בין נופי ים, שמיים ופיסת חוף, מופיעה סירה מיותמת, דמות בודדה הצופה אל פני האופק, או ציפורים במעופן. אלמנטים בודדים אלו מאדירים את גודלו וכוחו של ים המסתורין בזעפו ובשלוותו הרוגעת , אוצרת נורית טנא
ב"התחנה" בית הספר לציור ורישום פיגורטיבי מוצגת בימי ג של חודש פברואר ב-9:00-12:00 תערוכת ציור ורישום של מורים ותלמידים בהשתתפות איליה גפטר ארם גרשוני דוד ניפו רן טננבאום בצד תלמידים ובוגרים.
בבית האופרה המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב תוצג תערוכתו של הפָּסל ריצ'ארד ל. מינס, "מיתולוגיות תנ"כיות וקלאסיות", עד 24.2.08 באצירתו של אודי רוזנויין. הפָּסל, ממוצא אמריקאי,
ריצ'ארד ל. מינס (78) את תערוכת היחיד שלו, פרי עבודה מאומצת של 6 שנות יצירה.
בתערוכה יוצגו לראשונה 15 פסלים יצוקים ברונזה השואבים את השראתם מספורי התנ"ך ומן המיתולוגיות של יוון ורומא . עבודותיו של מינס עושות שימוש ביצירות קלאסיות מן המאה ה-12 עם טכניקות של המאה ה-21, תוך שימוש בדיסציפלינות ובאנטומיה של אמני הרנסנס, בשילוב המבע האקספרסיבי של האמנים האימפרסיוניסטים הצרפתים.
בגלריה ג'ינה תוצג החל מ-14.2 ועד 4.4 תערוכה מיצירותיהם של 10 ציירים נאיביים מאיטליה. סגנונם של הציירים האיטלקים מכסה טווח רחב של אמצעי ביטוי ומבע, החל מציור עדין, רגיש, חלומי ואידילי ועד ציור ריאליסטי, בעל צבעוניות עזה ואקספרסיבית, אך תמיד משקף ציורם אהבה לחיי הכפר, לנוף ולאנשי העמל של איטליה.