מוזיאון ישראל פותח את שעריו ביום העצמאות ללא תשלום ( יום ג' 10.5.2011 – שעות הכניסה 10:00 ועד 21:00 ) .
בחג הפסח הזדמן לנו לבקר במוזיאון ישראל המחודש בערב החג השני , שבו פתח המוזיאון את שעריו בחינם. זו אולי אינה עת לבחינה שקטה ורגועה של יצירות האמנות , אך בהחלט כן שעה מומלצת לביקור כללי לבד או עם המשפחה כולה . יום כניסה חינם נוסף לכ-80 מוזיאונים הוא ה-18.5 הקרוב - ידיעה על כניסת חינם למוזיאונים ביום זה .במבחן התוצאה הכניסה ללא תשלום מוצלחת ומבורכת ובעקבותיה מגיעים למוזיאון אלפי מבקרים שלא היו מגיעים ללא הזדמנות זו . חלק מהמבקרים מגיעים לביקור מתוכנן מתוך כוונה לנצל את ההטבה ולחלק אחר הדבר מהווה תמריץ נוסף לקבלת החלטה של הרגע האחרון לגבי הבילוי באותו יום . בפועל כניסת חינם למוזיאונים מביאה לביקורים ספונטניים רבים שבלעדיה לא היו מתרחשים כלל . רבים מהביקורים מביאים לביקורי המשך עם או בלי הדרכה בעקבות הרושם העז שהשאיר הביקור הראשון . גם ההקלות התכופות במוזיאון ישראל במחירי הכניסה לילדים מביאים כניסות חוזרות מבורכות.
זו הזדמנות מבורכת למי שטרם ביקר במוזיאון מאז פתיחתו המחודשת לפני פחות משנה ולהתרשם מתצוגות עשירות ומורחבות המהוות חגיגה של תרבות , אמנות , ארכיאולוגיה ופולקלור . בצד תערוכות הקבע המבוססות על האוספים הקבועים והמהוות בדרך כלל את מרכזו של ביקור במוזיאון בהיקף כזה , מוצגות מספר תערוכות מתחלפות , שלחלקן יוחדו ידיעות נרחבות ב- Artportal . בין התערוכות שהחלו לאחר הפתיחה המחודשת של המוזיאון ביולי 2010 , ניתן לצפות בתערוכתו של האמן הבינלאומי ויליאם קנטרידג' חמישה נושאים - תערוכת אמנות מרתקת הזוכה לעניין רב גם בעומס המבקרים הקיים בחגים (תוצג עד 18.6.2011 ) . יצירות מופת מאוסף הנסיך אסטרהזי השייכות היום לאוסף המוזיאון לאמנויות בבודפסט (תוצג עד 1.7.2011).ותערוכות נוספות , ביניהן אף השאלות מיוחדות שהתקבלו לרגל פתיחת המוזיאון .
תערוכה נוספת המבוססת בעיקר על יצירות מופת מאוסף מוזיאון ישראל היא ( 4 ) ארבעת העונות . תערוכה זו מתמקדת בתיאורי ארבע העונות באמנות אירופה החל מהמאה ה-16 ועד ימינו .התערוכה בוחנת את הקשר בין האמנות, המיתולוגיה והאמונות העממיות בחברה חקלאית שהושפעה מחילופי העונות וכן השינויים שחלו בגישה לנושא בחברה העירונית המודרנית. בתערוכה יוצגו ציורים, הדפסים, פסל, צילום ודמויות פורצלן של מייסן – רובם מאוספי מוזיאון ישראל. בין השאר מוצגים בתערוכה אמנים חשובים כגון אלברכט דירר שתחריטו הנודע "מלנכוליה 1" הוא תיאור נדיר של המזג הנוגה הקשור בעצבות וחוסר מעש הכרוכים בעונת החורף. האביב הקשור לרוב עם פריחה והנץ הירק לאחר החורף האירופאי הקשה, מוצג בידי צייר הנוף הרוסי-יהודי איסק איליץ' לויטן כזמן בו אחרוני השלגים מתחילים להימס. ציורו של פיטר ברויחל(ברויגל) הבן "ריקוד האיכרים" מציג קבוצת איכרים החוגגים את בוא קיץ אחר סיום הקציר ואילו יצירתו של אלפרד סיסלי "גדות נהר הלואן" מתארת את מזגו ההפכפך של הסתיו. כן מוצגים בתערוכה דמויות חרסינה של האלים הקלאסיים כאלגוריות לארבע עונות השנה – פלורה-אביב, קרס – קיץ, בכחוס – סתיו וולקאן – חורף. הדמויות עוצבו על ידי היצרן פרנקנטאל מגרמניה, במאה ה-18. עוד מוצגים בתערוכה :"עצי תפוחים פורחים" ציור של שארל-פרנסואה דוביני מהשנים 1860-1862,הציור "שפע קציר" מאת קאמי פיסארו, 1893
פסל "האביב הנצחי" מאת אוגוסט רודן , 1884 . "יום חורף בברלין" ציור מאת אורי לסר,
"גדות הלואן, רושם סתיו" ציור של אלפרד סיסלי1881 .וכ- 30 יצירות מופת נוספות.
את התערוכה אוצרת שלומית שטיינברג והיא תוצג עד 31.12.2011.