מתי זה עכשיו - אמנות בעידן הדיגיטלי
הסדרה תבחן את ההשפעות של העידן הדיגיטלי על עולם האמנות העכשווי: תהליכי היצירה, הבחירה בתכנים, הטרספורמציה שעברה על חללי התצוגה, שינוי תפקידם של המוזיאונים והגלריות, וכיצד תהליכים אלו מעצבים מחדש את היחסים עם הקהל. המפגש הראשון יתקיים בשיתוף פעולה עם פסטיבל "אפוס" ויתמקד בביטוי של העידן הדיגיטלי באמנות העכשווית. במפגש ישתתף אורח הפסטיבל האמן הארון פארוקי, והוא יתקיים מיד אחרי הקרנת הסרט "נאם ג'ון פייק: עיניים פקוחות לרווחה" בבימוייה של מריה אנה טאפיינר.
עורכות התכנית: צילה חסין ורותם רוף
המפגש הראשון יתקיים ביום חמישי 28 בפברואר במוזיאון תל-אביב לאמנות
הסרט יוקרן בשעה 19:30. הכניסה לסרט בתשלום [44 ₪]
הפאנל ייפתח בשעה 21:00. הכניסה לפאנל חופשית.
ישתתפו :
הארון פארוקי
פארוקי נולד ב-1944 בצ'כוסלובקיה תחת הכיבוש הנאצי ובשנות ה-60 למד באקדמיה לקולנוע וטלוויזיה במערב ברלין. מאז, יצר יותר ממאה עבודות וידיאו וסרטים, העוסקים לרוב במלחמה. סרטיו חוקרים תרבות חזותית, שפה ואידיאולוגיה הוצגו בחלקם בתערוכה רטרוספקטיבית מרכזית בשנה שעברה במומה בניו יורק והם השפיעו עמוקות על שיח האמנות בעשור האחרון, בתחומי הווידיאו, הקולנוע הדוקומנטרי והצילום. במקביל תוצג במוזיאון תל אביב לאמנות תערוכה מעבודותיו: "דמיון בפעולה" : שניים מתוך ארבעת חלקי הסדרה ""Serious games, לצד העבודות Parallel ו- Transmission. בנוסף תוצג גם "עבודה בשוט אחד" פרויקט של אנטיה אהמן והארון פארוקי.
רן קסמי אילן
רן קסמי-אילן, בוגר המחלקה לאמנות בבצלאל. מרכז את תכנית החינוך של המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, חולון משנת 2007 . מתמקד בפרויקטים בין-תחומיים במקום המפגש בין אמנות עכשווית, חברה וטכנולוגיה. החל משנת 2010 אחראי, יחד עם צוות המרכז לאמנות דיגיטלית לפרויקט "ג'סי כהן"- פרויקט של אמנות הפועלת מתוך תחושת אחריות ושותפות לחברה בה היא מתקיימת.
סוסייטה ריאליסט
הם צמד האמנים הפריזאים Jean Bapriste Naudy ו Ferenc Grof הם עוסקים בעיצוב פוליטי, כלכלה ניסיונית, הנדסת אנוש טריטוריאלית והנדסה סוציאלית. העבודות שלהם עוסקות במחקר פוליטי-אסתטי באידיאולוגיות שונות ובמושג האידיאולוגיה . לשם כך הם משתמשים במנעד רחב של כלים מארכיטקטורה, עיצוב גרפי, עשייה קולנועית , טקסטים וכו. הם בוחנים הן את האימפריאליזם הקומוניסטי והקפיטליסטי כאחד, את הגדרת המדינה ואת תפקידה, כמו גם את מקומם של כלכלה, גיאוגרפיה וסביבה כרכיבים במערכות פוליטיות.
"סוסייטה ריאליסט" הם מיוצרים הבולטים והמסקרנים בסצינת האמנות העכשווית באירופה. ואינם מהססים לבחון את התמורות הפוליטיות העכשוויות (לדוגמה משבר היורו המתמשך) בכלים האסתטיים והביקורתיים שפיתחו.
דברי פתיחה: אוצרת המחלקה לצילום במוזיאון תל אביב לאמנות, נילי גורן.
על הסרט:
סרט על אמן שהקדים את זמנו, ובצירוף מופלא של חיפוש טכנולוגי מסובך יחד עם יצר משחק ושעשוע, בישר את הולדת הוידיאו-ארט ואת השימוש באמצעים חזותיים-אלקטרונים ביצירות אמנות. נולד בסיאול ב-1932 ובנעוריו התרכז בנגינה על פסנתר. אחרי שסיים את לימודיו באוניברסיטת טוקיו עבר למינכן ושם פגש את קרל היינץ שטוקהאוזן, את ג'ון קייג' ואת ג'וזף בויס, והחל להתעניין באמנות קונספטואלית שמערבבת עיסוק מוסיקלי עם התפתחויות טכנולוגיות עכשוויות (בעיקר טלוויזיה). מכאן החל את דרכו כאחד האמנים המקוריים והפרועים של המאה ה-20. כפי שמראה הסרט, הוא לא נח לרגע, ומצויד באינטלקט מזהיר הוא המשיך לחפש, לחדש ולפרוץ גבולות, עד מותו ב-2006.
במפגשים הבאים יתארחו בין היתר האמנים רירקריט טיראוואניז'ה ותומאס דמנד. מידע על המפגשים הבאים יימסר בהמשך.
על ארטפורט: ארטפורט תל-אביב הוא מיזם הרזידנסי של קרן אריסון שהוקם במטרה להוות בית לאמנים בתחילת דרכם, ונקודת ציון משמעותית בחייהם המקצועיים. בנוסף מבקש מיזם ארטפורט להוות במה לקיום שיח בתחומי האמנות העכשווית בין אמנים וארגוני אמנות בישראל ובעולם – ומכאן נולדה יוזמה זו.