בין המקומי לבינלאומי בפתח תקוה
חדר מצב | איתי זיו
בשעת מלחמה 'חדר המצב' הוא הלב הפועם של הרגע, כמו הלב הוא האיבר המרכזי המזרים את הדם לשאר האיברים, מווסת את הזרימה ואחראי לתפקוד כל הגוף בכללי. איתי זיו, הסב את החלל של גלריית האוסף של המוזיאון לחמ"ל. זו פעולה חיונית להתמודדות עם המציאות הישראלית המורכבת המתחזקת מצב חירום תמידי. חדר המצב של זיו מתפקד כמתקן הנע בין מציאות לבדיון, בין הציבורי לפרטי, בין הטריטוריה הצבאית לאמנותית. . זיו משתמש באמנות כתרגיל הכנה לקראת המלחמה הבאה. בו זמנית מתקיימת אצל זיו התפיסה שהמלחמה זהו מצב שלא ניתן להתכונן אליו ובטח לא לתפקד בו בצורה הגיונית. בהקשר זה זיו מתייחס לאיום הגרעיני על ישראל, ולצל התמידי שהוא מטיל על החיים בישראל. זיו התייעץ עם אנשי מקצוע בכירים בנושא וראיין אותם. הראיונות חושפים את מנגנון החרדה שכוחות הבטחון מפעילים על הציבור שהפך לכלי אופרטיבי . אך לאחר שחיקה של מנגנון זה הציבור נותר אדיש להרתעה ופחד מה שמבטל את יצר ההישרדות וההגנה הטבעיים.
אוצרת: הילה כהן-שניידרמן
13/12/2012 - 2/4/2013
על הטיפשות
אלברט איינשטיין אמר פעם: "יש רק שני דברים אינסופיים, היקום והטיפשות האנושית, אבל בנוגע לראשון אני לא לגמרי בטוח". הטיפשות ניחנה באופי כה חמקמק עד שהניסיון להגדירה באמצעים חזותיים עשוי להתגלות כמעשה טיפשי בפני עצמו. על פי רוב טיפשות זו תכונה המיוחסת ל"אחר" – ורק לעיתים, במחשבה שנייה לעצמנו. כמה מונחים בסיסיים בתרבות שלנו הם טיפשיים מעצם טבעם כמו ביורוקרטיה, מלחמה, דעות קדומות , אבל אפילו הטיפשות אינה טיפשית כפי שהיא נראית. היא עשויה להתגלות כמצילת חיים במצבים רבים, שבהם אמירת אמת והישמעות לקול ההיגיון עלולות להוביל למצבים מביכים ואף לסכנת חיים. 25 אמנים ישראלים ובינלאומיים נותנים את פרשנותם לנושא הטיפשות מנקודת מבטם . התערוכה עוסקת בדרכי ההתבטאות השונות של הטיפשות - בצורתה הנסתרת וההפומבית עם דגש על הדואליות שבה. כמה מהיצירות הן אירוניות, אחרות זועמות או מקבלות את הטיפשות כעובדת חיים .משתתפים: פרנץ' וסונדרס,זויה צ'רקסקי, אורי קצנשטיין, נדין אוספינה, הנס אופ דה-בק, קוקן אֶרגוּן, מל בוכנר, דוד גינתון, אליעזר זוננשיין, ואדים זכארוב, כריסטיאן ינקובסקי, גיל יפמן, לוס טורֶסנוס (רפאל למאטה וחיימה ואלאורה), פול מקדוויט, אוהד מרומי, רוית משלי, מירי סגל, נדקו סולאקוב, זיגמר פולקה, פיטר פישלי ודיוויד וייס, טום פרידמן, דן פרז'ובסקי.
שיח גלריה עם האמן גיל יפמן: שבת, 2.2.2013 בשעה 12:00
שיח גלריה עם האמן דוד גינתון: שבת, 16.2.2013 בשעה 12:00
שיח גלריה עם האוצרת דיאנה דלל: שבת, 23.2.2013 בשעה 12:00
אוצרות: דורית לויטה הרטן ודיאנה דלל
13/12/2012 - 6/4/2013
Feature- Shezad Dawood- פרויקט מיוחד
Feature - סרטו של הקולנוען הבריטי שזאד דאווד, מציג סוגיה קולנועית חדשנית הנשענת על המערבון האמריקני, ובה בעת מאתגרת אותו. דאווד, מהאמנים הבריטים הבולטים כיום, חותר בעבודותיו תחת החלוקה הנוקשה בין תרבויות ולאומים. ביצירה זו, הוא מציג אסמבלאז' קולנועי, בו הוא משלב ז'אנרים קולנועיים רבים בהם סרטי ויקינגים , סרטי זומבים, אופרה וגנריאנית, ועוד. באמצעות הומור, וטכניקות של סרטים בדיוניים מבקש דאווד להציב אנטיתזה ל"כור ההיתוך" ולייצג את הקולות התרבותיים השונים המכוננים את האומה האמריקנית. כאשר ויקינגית חסונה, קאובוי שגופו כחול וזומבים נפגשים באותו סרט, אין ספק שהתוצאה נראית מופרכת והזויה. ביזאריות זו היא טקטיקה חשובה, המשמשת את דאווד על מנת לפרק את כוחם של הייצוגים הקולנועיים המעצבים זהות לאומית, תרבותית ומגדרית.
אוצרת: דרורית גור אריה
13/12/2012 - 6/4/2013
מרחב/מורשת
פרויקט שהינו שיתוף פעולה בין מחלקת החינוך של מוזיאון פתח-תקוה לאמנות, המדרשה לאמנות בבית ברל, מחלקת הרווחה בעירית פתח-תקוה והחווה החקלאית . מטרת הפרויקט לבנות מתחם מחקרי שיאפשר הכרות עם הקהילה האתיופית, ולמידה על המורשת התרבותית והאמנותית שלה. הוא יהווה במה לעבודות אומנות עכשוויות הנעשות על ידי נשות הקהילה ויתפקד כמרכז הדרכה לתלמידים הפוקדים את החווה.