תערוכה של האמנים לי היא שולוב, רינת אדלשטיין ועינת אמיר
בעזבונו של פרופסור אהרון שולוב, זואולוג ואנטמולוג - הוגה ומייסד גן החיות התנ"כי בירושלים (1907-1997)- התגלה אוסף שקופיות עצום, עדות חיה ואובססיבית למסעות רבים ברחבי העולם בעקבות גני חיות. מצד אחד זהו אוסף שנועד למחקר וללמידה, אך הוא אינו מתוארך או מסודר באופן קוהורנטי. לכן יותר מכל זהו אוסף של אדם שתשוקתו, סקרנותו ואהבתו לטבע הן שהובילו ליצירת הארכיון האישי הזה, ששימש נקודת מוצא ממשית ומושגית לאמניות בתערוכה.
החיפוש אחר הדימוי, דרך איסוף מתמשך, הוא מאפיין הנוגע לכל אחת מהאמניות בתערוכה בעבודתן; כל אחת מהן הפכה ל"חוקרת טבע" בעצמה, תוך שהיא מגבשת עקרונות שונים למחקרה האישי.
עינת אמיר – בעבודתה פרא מציגה רישומי דיו של דמויות קופים (בבונים) על גבי גליל נייר גדול מימדים היוצר מרחב רישומי בחלל הגלריה. עינת יוצרת סצנה דמיונית, חושנית ומופשטת של להקת קופים תוך שימוש בפלטת צבעים מצומצמת (חום, ורוד) וחריטה בנייר. זהו מאבק בינה לבין גליל הנייר בניסיון לאלף אותו ע"י חריטות, שריטות, השתלטות ויצירת טקסטורה פרוותית רכה המרמזת על המקור החייתי של אותם דימויים מצוירים.
רינת אדלשטיין – מציגה את סדרת הוידיאו מוצא אל הים והאבן, עבודות וידאו שעיקר עיסוקן הוא מבט בעולם שמעל ומתחת לפני השטח, אלמנט המומחש בין השאר דרך תיעוד פעולת הפיכת אבנים. זהו חיפוש אחר הגבול הדק שבין קיפאון ותנועה, הבא לידי ביטוי במדיום הוידיאו עצמו אך גם בחיים-מתים הנגלים בצילומיה. הפיכת האבן הדוממת מייצרת עולם תנועתי אינסופי ונבלע החושף צורות חיים נסתרות ואלמנטים פיסוליים מפתיעים, זאת בניגוד לציפורים המתועדות בעבודתה, התלויות כפסל קפוא ומרשים, משומרות במותן, בין שמיים ורשתות דיג.
לי היא שולוב – מציגה רישומים שנעשו על גבי ניר מודפס של אותן שקופיות מעזבונו של סבה הזואולוג, שנסרקו והודפסו. הרישומים הם פעולת שרבוט המאלצת לחלץ צורה חדשה פנימית מתוך הריבוע השחור שנוצר על מצע הנייר, בעקבות סריקת השקופיות. הרישומים מחפשים את מקור הציור ואת ההיקסמות וההתפעמות מהכתם, או מהקו, מהמקום הפשוט והבסיסי ביותר של פעולת הציור. שולוב משרבטת על גבי עשרות הדפסות שהופכות למעין כרטיסיות בעצמן. גם הן, כמו השקופיות המקוריות של סבה, יכולות לעבור קיטלוג ולהיכנס חזרה אל תוך קופסת הארכיון האישית שלה.
חנינא - מקום לאמנות עכשווית הוא חלל תצוגה השייך לעמותה שהוקמה ע"י קבוצה בת 15 אמנים המנהלים ומתחזקים אותו, בכדי לתת במה לחקירת אמנות והרחבת שיח האמנות.
פתיחה: מוצ"ש, 21 באפריל, 20:00 בערב
שיח בתערוכה ונעילה: שבת, 19 במאי, 12:00
שעות פתיחה: ב'-ה' 16:00-20:00, שישי 11:00 -14:00