בשקט ובלי יחסי ציבור, מתפתח מתחם משמעותי לתערוכות ותצוגות אמנות, אומנות ותרבות , במתחמים הציבוריים רחבי הידיים של מגדל המשרדים "מגדל שלום".
יצירות פסיפס, תערוכות צילום ואמנות, הקרנה מחזורית של סרטונים מראשית ימיה של תל אביב, תערוכות נושאיות נוספות ובהן , על אווירת בתי הקפה בת"א הקטנה (צילומים, רישומים וטקסטים), סופרי נווה צדק, ייסוד תל אביב (עקיבא אריה וייס ), אדריכלות בתל אביב, דגמי מבני ראשונים ושכונות, אריחי קרמיקה ועבודות בצלאל ששובצו באדריכלות המייסדים וראשוני תל אביב, מודעות וכרזות מימי ראשיתה של העיר ועוד.
חגיגת האמנות והנוסטלגיה הזו שוכנת דרך קבע במבואות רחבי הידיים, ובקומה הראשית של מגדל המשרדים מגדל שלום. גם מי שביקר במגדל שלום לפני מספר שנים או יותר, זוכר את יצירת הפסיפס הגדולה של הצייר וסופר הילדים נחום גוטמן השוכנת בכניסה לבניין ,יצירת האמנות המשתרעת על פני כ-100 מ"ר רבועים ומתארת בשפה הגוטמנית את סיפור ראשיתה והתפתחותה של העיר תל אביב . מול קיר הפסיפס של נחום גוטמן הוצב קיר הפסיפס הגדול של האמן דוד שריר "תל אביב יפו דור שני",(שני הקירות נעשו ברוונה, עיר אמני הפסיפס שבאיטליה) ,ומזה מספר שנים מתפתח לו בשקט רצף תצוגות ותערוכות איכותי השוכן בכל המבואות רחבות הידיים לבניין ועל פני שטחי תצוגה נרחבים בקומה המרכזית.
חלק נכבד מהתערוכות והמוצגים התאפשרו באדיבות מוסדות ומוזיאונים שונים, כמוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, מוזיאון נחום גוטמן, עיריית תל אביב, משפחות האמנים, תורמים פרטיים ועוד רבים וטובים. התערוכות והתצוגות שוכנות במתחמים ושטחים מתוחזקים היטב,הכוללים את הדרוש לחוויית צפייה נעימה ומתמשכת . בנוסף לתערוכות הקבע שוכנת בקומה הראשית גלריה לאמנות המציגה תערוכות מתחלפות . כדוגמא לתערוכות ניתן לציין את תערוכת הצילום של שמעון קורבמן– צלם תל אביבי אחר , 1919-1936.המוצגת באדיבות מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב .
שמעון קורבמן, צלם חובב ובלתי מוכר לציבור נפטר ב-1978 (בגיל 90). קורבמן הותיר אוסף ייחודי המוכר רק 25 שנה וטרם נחקר עד תום. האוסף מתעד את העיר בראשיתה ומציג עיר תוססת ורבת פנים. רבים מהצילומים של שמעון קורבמן מהווים תיעוד יחיד לאירועים מן ההוויה התל אביבית בראשית ימיה. הצילומים מוצגים בתערוכה בצירוף כתוביות המתארות אותם . בין הצילומים הרבים ניתן לצפות בנשפים ומסיבות, בטקסים כטקס בחירת מלכת אסתר המלכה העברייה (לימים טקס בחירת מלכת היופי), תהלוכותעדלידע, טקסי נטיעות , נשפי ריקודים, קיוסק האחים רובננקו ברחוב הרצל, בתי הקפה ויושביהם, ביקורים חשובים בעיר( בלפור, איינשטיין וכד' ) ,טקסים ואירועים שונים, חוף הים ודמויות מחיי התרבות התל אביבית. צילומים כגון תפילת התשליך על שפת הים תוך הפרדה מוחלטת בין גברים לנשים ממחישה מציאות פתוחה, אך מכבדת את המסורת.
למתכננים ביקור משפחתי , מומלץ להקדים ולהקדיש מספר דקות של גלישה באינטרנט, על ראשית ימיה של תל אביב , אמניה ומשורריה של תל אביב , מייסדי תל אביב (עקיבא אריה וייס) , האמן נחום גוטמן וכד'. כמה דקות שיתרמו רבות לכניסה לאווירה הנוסטלגית ולראשית חיי התרבות והאמנות בתל אביב.
הערכתנו להנהלת הבניין ובעליו על ההקמה והתחזוקה של מתחם התצוגות והתערוכות, ההופך להיות מקור מצויין להיכרות עם ההסטוריה והתפתחות התרבות בתל אביב.
http://www.migdalshalom.co.il/heb/ext_korv.html