התערוכה היא תוצר של שיתוף פעולה בין
מרכז פרס לשלום ו"עדות מקומית"
הפרויקט מציג כמדי שנה את התוצרים של סדנה משותפת בין צלמים ישראלים ופלסטינים. צלמי עיתונות ותיעוד ישראלים ופלסטינים נמצאים תמיד בשטח, פועלים בתוך הסכסכוך ומכירים את המורכבות שבו. הפרויקט היוקרתי של צילום העיתונות ותיעוד של מרכז פרס לשלום ו"עדות מקומית" Frames of Reality, מציע לצלמים ישראלים ופלסטינים לעצור ולהביט לעומק בסיפורים בהם נתקלים ביום יום, בסדנת ביקורת ודיון משותפת, בהשתתפות מרצים אורחים מהארץ ומחו"ל. מטרת הפרויקט היא קידום הדיאלוג האישי והמקצועי בין צלמי העיתונות, במהלכה כל צלם יוצר סדרת צילומים אישית. כל תהליך הפרויקט מוצג בספר ובתערוכה מרתקת. התערוכה שמציגה את המחזור השלישי של הסדנא תוצג במרכז עמיעד ביפו, החל ממוצ"ש, 31 במרץ ועד סוף אפריל- ותהייה פתוחה לקהל הרחב במהלך כל הפסח.
דנה וולפיילר-ללקין, מנהלת "עדות מקומית", יזמה את שיתוף הפעולה, עמי שטייניץ, הינו אוצר התערוכה ועורך הספר והצלמים יובל טבול (צלם "מוסף הארץ") ועטא עוויסאת (צלם "ידיעות אחרונות") הנחו וריכזו את המחזור האחרון. משתתפים בו שמונה צלמים פלסטינאים ושבעה צלמים ישראלים, שנבחרו מבין עשרות מועמדים: קובי וולף, אשר חביבי, ניצן הפנר, צביה שמואלביץ, אדוארד קפרוב, תומר יפרח, ורדית גולדנר, אחמד מסליח, הישאם סרסור, מוראד אסעיד, עמאר יונס, פיראס מוקרקר, דימה חורי, ניבין חבשי מונריוס ועבד זקות.
שטייניץ מתאר את התהליך: "משתתפי הסדנה מתבקשים להביט אל המציאות שמעבר לתחום התקשורת ולתפקידם כצלמי עיתונות, מציאות שמתגלה מתוך הכרות מעמיקה, גישה אנושית, סקרנות, מודעות חברתית וכושר צילום מיוחד. סקירת הנושאים המגוונים שנבחרו על ידי המשתתפים מלמדת רבות על קווים בסיסיים לדמותו של הצלם התיעודי; מסיפורם של מפוני גוש קטיף בישוב ניצן דרך תיעוד חיי היום יום של אסירות בכלא נווה תרצה, חיי הלילה והבילויים של הפלסטינים, ועד המציאות השבירה של סנדלר בחברון".
31 במרץ- 28 באפריל במרכז עמיעד ביפו (עמיעד 12, שוק הפשפשים) הכניסה חינם ב'-ה' 12:00-18:00 ו' ש' 11:00-14:00
לראיון עם עמי שטייניץ על הפרויקט לחץ כאן