קצוות", אומר יוסי דברה אוצר הערוכה , כתערוכת רישום עכשווי אינה בודקת את גבולות הרישום ואינה מגדירה אותם.
הרישום כיום מקיים דיאלוג חופשי עם יתר המדיומים באמנות הפלסטית ואינו זקוק להגדרות דידקטיות שכן הוא עצמו כבר חצה מזמן את הגבולות המסורתיים של החומר הפורמט והצורה.
על התערוכה "קצוות" , מאת יוסי דברה.
הקצוות תמיד היו שם מעבר לאופק, ממתינים לבואנו, מתאווים לגלות לנו את סודם...
ואנו נענים וחוצים את הגבולות כדי לבדוק, כדי לגלות, מתוך סקרנות, מתוך ההכרח שבפיתוי, כאותה פלוגת סיור חתרנית (האוונגרד), ההולכת לפני המחנה ובודקת כל הזמן את סיסמוגרף הקצוות.
ומה שוכן מעבר לקצוות? האימה, היופי, מציאות אחרת, על מציאות, אי ודאות...
מציאות חיינו בארץ הזאת היא מציאות שבירה וכאוטית הפוסעת על חבל דק, עולם בו הקיום אינו ודאי ולעיתים אף אפשר להגדירו כנס.
"ללכת על הקצה" - זהו כנראה גורלנו הבלתי נמנע לעת עתה...
ההפלגה אל הקצוות, מעבר להם וחזרה וחוזר חלילה היא אקט בריחה סיזיפי מהיומיומי הפגום והקשה, והיא גם דרך לבריאת עולמות חלופיים חדשים.
אך לעיתים נגלה כי בתחרות בין המציאות האמיתית לזו שבראנו בדמיון, יש רק מנצח אחד וכל דימוי אמנותי לא יצליח להתחרות בעוצמת העולם הממשי.
הקצוות העסיקו את התרבות האנושית מאז ומעולם. המיתולוגיות העתיקות מספרות על חציית גבולות וקצוות: סיפור איקארוס, נהר הסטיקס המפריד בין הארץ לשאול, נהר הסבטיון וסיפור גן העדן הם רק מקצת מהדוגמאות.
התערוכה "קצוות" מנסה גם היא להגיע לקצה, "קצה" שהוא גם סוף וגם התחלה חדשה, לשאול ולברר מהי הפואטיקה ומהו הדקדוק הפנימי של הקצוות.
העבודות בתערוכה הן הדים למציאות חיינו ולהתרחשויות שקרו וטרם קרו סביבנו. הן מובילות את המתבונן לקצוות החשופים של העצבים והתחושות מעבר לכליון המציאות היומיומית הבטוחה, לשפת התהום רגע לפני הנפילה ולעיתים אף אחריו- לאזור הדמדומים הסהרורי. הן יוצרות אוירה המערערת את הביטחון המדומה של סביבתנו הקרובה ומאיימות לפלוש לחלל הגלריה ולשתף אותנו כשחקני משנה בנרטיב שלהן.
"קצוות" כתערוכת רישום עכשווי אינה בודקת את גבולות הרישום ואינה מגדירה אותם.
הרישום כיום מקיים דיאלוג חופשי עם יתר המדיומים באמנות הפלסטית ואינו זקוק להגדרות דידקטיות שכן הוא עצמו כבר חצה מזמן את הגבולות המסורתיים של החומר הפורמט והצורה.
התערוכה מתייחסת לרישום במובנו הרחב, החומרי והצורני, מהנייר והבד אל המרחב הווירטואלי של הוידיאו, מהחומרים הקלאסיים לחומרי איטום ואמצעי ייצוג דיגיטלי ומהקטן עד למונומנטאלי.
ועכשיו לאחר שנענינו לאתגר וחצינו את הגבולות - האם נוכל לחזור? האם כדאי לחזור?
יוסי דברה, אוצר התערוכה
משתתפים בתערוכה : חנה בן -חיים יולזרי חגי ארגוב , גיתית גוברמן אמנון בן- עמי , אבי דבאח לנה זיידל, אבי סבח אורית לבנה , ענת ליפנר סלומון, רונן סימן טוב חמוטל פישמן, סלע קורן יוליה רבסקי, אורי רדובן אתי שוורץ, חן שפירא.