.
'אנשי הכנרת' הינו צירוף מילים הנקשר לעולם אידיאלים חלוצי של ראשית ההתיישבות החלוצית בארץ ישראל. נפתלי אופנהיים הצלם החלוצי מעין גב שעלה לישראל ב-1937 , הותיר אחריו כ-50,000 תשלילים של צילומים מרהיבים שנשכחו במחסני הקיבוץ במשך עשרות שנים, נמצאו ונסרקו בשנים האחרונות, ובזכות כך מאפשרים לנו להציג את ספקטרום המבטים הרחב שלו על חייהם ודיוקנותיהם של "אנשי הכנרת".
בין הנושאים שיוצגו בתערוכה: דיוקנאות מתיישבים וילדים, חקלאות ותעשיה, תיירות, ארכיאולוגיה, מסדרי נוטרים וקורס טיס מתקופת הפלמ"ח, אירועי מלחמת 1948 באזור, חיי יום יום בטבריה: השוק, חמי טבריה, נמל הדייגים, המעברה, בית החולים הסקוטי ועוד. עוד הוא צילם את חוות הסוסים של המלך עבדאללה הירדני בנהריים, ביקורי אישים, פסטיבל המוסיקה בעין גב, ערביי האזור ועוד.
רבות מדובר ומושר על הכנרת. "ההיית או חלמתי חלום?" שואלת רחל בכמיהה באחד משיריה.
נפתלי אופנהיים (1912 – 1953), אשר תיעד את היישוב העברי בעמק הירדן בתקופת המנדט הבריטי, הבטיח במורשת שהותיר אחריו שאותם ימים לא יישארו בגדר חלום. הוא צילם את חיי היומיום של קיבוץ עין גב, את התושבים היהודים והערבים, את הקמת היישובים, את אימוני משטרת היישובים העברית, את מטוסי חברת "אווירון", את השוק בצפת ובטבריה, את חפירות בית ירח, סוסיתא ועוד. אף שפעל בתקופה סוערת וטעונה ביותר, העדיף אופנהיים לצלם נושאים "שמחים ולא מכוערים" (לדבריו). הוא תיעד את המרחב שבו חי, ומרבית צילומיו הם דיוקנאות סטודיו של אנשים וילדים, המתאפיינים ביומרות אמנותיות-אסתטיות גבוהות ומצולמים בעין רגישה והומנית.
אופנהיים נולד בגרמניה, שם למד את יסודות הצילום. הוא עלה לארץ ישראל ב-1937 והיה ממייסדי קיבוץ עין גב. לאחר שחלה במחלת הפוליו שהשביתה אותו מעבודה, הוא הפך את התחביב למקצוע, ובמשך כ-15 שנים תיעד את "אנשי הכנרת". מהסטודיו שהקים בחצר כנרת, במעבדה ששכנה במבנה עמדת השמירה בקיבוץ עין גב ולבסוף מהחנות הצילום שפתח בטבריה לאחר מלחמת העצמאות. הוא נהרג ב-1953 עקב טעות בזיהוי של שומר הלילה בקיבוץ.