בתערוכה "מצבי צבירה" מוצגות עבודות של אברהם אילת מסדרות ומתקופות שונות. החל מהדפסי העץ משנת 1963 ועד לאסמבלאז'ים שבוצעו לאחרונה. עבודותיו של אברהם אילת טורדות ורלוונטיות, כמעט בכולן מופיעה תחושת תנועה אנרגטית הנוצרת באמצעות ריבוי אלמנטים זהים וגופים חוזרים על עצמם היוצרים רצף או דגם שנקטע לעיתים. בעבודות המוקדמות מופיעים קוים ונופים מופשטים הנראים כמייצגים כוחות פיסיקליים. בסדרות המאוחרות יותר מופיעים דימויים של בני אדם זעירים רבים הנמצאים בפעולות שונות.
לאחרונה משלב אילת בין השתיים. מי הם אותם אנשים אנונימיים, המופיעים כצלליות חסרות פנים החוזרים על עצמם בריבוי כמעט אין סופי, במצבי זחילה, הליכה, צעידה בסך, ריצה, חפירה מעל פני האדמה, מתחת פני האדמה? מי פוקד עליהם לנוע ללא סוף, לבצע פעולות באופן אוטומטי, בעודם אוחזים את כלי עבודת האדמה או את כלי ההרס והמלחמה? מדוע אינם מתקוממים ויוצאים מהשורה נגד ציווי ההליכה בתלם?
אברהם אילת הוא אמן פעיל שנים רבות בציור, הדפס, פיסול, צילום, מולטי מדיה, וידאו ארט ואוצרות. אילת הציג תערוכות בגלריות ובמוזיאונים בארץ ובעולם. בעשייתו הציבורית היה מעורב ביוזמות כגון הקמת וניהול "פירמידה" (גלריה וסדנאות אמנים) בואדי סאליב בחיפה, הקמת הבינאלה הראשונה לצילום בעין חרוד וכמנהל אמנותי ואוצר ראשי של מוזיאון הצילום תל חי.
"הקצה"- מרכז לאמנות וגלריה בנהריה, הוקם על ידי האמנים יצחק דה לנגה ולי רמון ממנף סוגיות חברתיות דרך האמנות תוך כדי יצירת קהילות לומדות ויוצרות. המרכז מהווה מקום מפגש, יצירה ודיאלוג בין קבוצות המרכיבות את הפסיפס האנושי והתרבותי העשיר של הגליל.
29.11.14 , יתקיים מפגש עם לי רמון- קסם הריבוי – ל"אפקט" החזרה והריבוי המופיע בטבע מקום של כבוד בתרבויות קדומות ועד האמנות בת זמננו. איך הוא פועל ומדוע אנחנו נמשכים אליו.
13.12.14 מפגש עם רוני דיקר- פסיכולוגית קלינית- "מנוס מחופש" על ספרו של הפסיכולוג החברתי והפסיכואנליטיקאי אריך פרום, על האדם המודרני המתמודד עם הקונפליקט בין זהותו כאינדיבידואל לבין השתייכותו לקולקטיב.
"הקצה" – רחוב לוחמי הגטאות 34, נהרייה, טלפון: 04-9926819
שעות פתיחה:יום ב 16:30-19:00 יום ה 10:30-13:00,שישי 12:00-15:00 שבת: 11:00-13:00