תערוכת האיור הישראלי הגרסה המאוירת מציגה איורים שנעשו בחמש השנים האחרונות על ידי טובי המאיירים בישראל עבור תחומי התרבות הישראלית.
התערוכה תחולק על פי תחומי התרבות העיקריים שעבורם נערכו : ספרות, תיאטרון, מוזיקה, מחול וכן פסטיבלים ואירועי מחול רב תחומיים. לעיתים אירוע תרבות בוחר להצגתו החזותית בדרך הקלה , פרסום דמות ידוען או דרך דומה. התערוכה מציגה את מי שבחרו בדרך האמנותית האיורית לייצוג החזותי.
עבודות האיור שנבחרו היטיבו להתמודד עם האתגר המסקרן – ליצור דימוי חזותי לנושא תרבותי כגון , ספר, מופע, טקסט או אירוע. האיורים מתמודדים עם האתגר להעביר עולם מורכב רב מסרים ורב מימדים באיור אחד.
האיור כשמו מאיר, מדגיש ומספר סיפור שלא תמיד ניתן לתאר במילים. האיורים לא רק מאירים תרבות אלא שותפים ליצירתה על ידי יצירת דימויים מרשימים ,רבי עוצמה ומימדים הכובשים את תשומת ליבו של הצופה. בתערוכה יוצגו זה לצד זה היצירות האיוריות כשלצדן יוצגו היצירות או האירועים שעבורן נוצרו האיורים.
כך ניתן יהיה להתרשם מהיצירה האיורית בד בד עם המסרים שהיא מעבירה.
התערוכה שתחל ב-22.5 תשתלב באירועי שבוע האיור המתקיים בתל אביב (22-31.5) .
התערוכה שאוצר יובל סער, תוצג עד ל- 30.12.2014 ויציגו בה , לפי סדר האלף-בית , אדר אביעם, שמרית אלקנתי, שירי אשכנזי, אסף בן ארוש, דוד בן הרא"ש, נעמה בנזימן, אביאל בסיל, אורית ברגמן, גבריאלה ברוך, אלון ברייאר, מורן ברק, רות גוילי, איתמר דאובה, טימור דברה, תמר הוכשטטר, עומר הופמן, מנחם הלברשטט, נדב וייסמן, ינון זינגר, אנה ז׳ליגובסקי, דקל חברוני, מורן יוגב, שרי כהן, אנה לוקשבסקי, ליזה לוריא, יונתן לקס (YONIL), רוני פחימה, ירמי פינקוס, הדר ראובן, נטעלי רון-רז, תום רזניקוב, גיא שגיא, מירב שחם, ירון שין (JEWBOY), קרן תגר, ניב תשבי.
בתערוכה ניתן יהיה להתרשם מסגנונות איור עכשוויים מגוונים , ידניים וממוחשבים, התופסים נוכחות בעולם האיור העכשווי בארץ ובעולם.
על התערוכה אומר יובל סער : ״הבחירה של מוזיאון ארץ ישראל להשתתף בשבוע האיור 2014 ולהציג במסגרתו את אחת מהתערוכות המרכזיות באירוע, היא המשך ישיר לקו שמוביל המוזיאון בשנים האחרונות. המוזיאון עוסק בתולדות הארץ ובתרבותה בנושאים שונים, ובהם מלאכות מסורתיות, אומנויות שימושיות, היסטוריה תרבותית וזהות מקומית. מבחינה זו התערוכה ממשיכה רצף של תערוכות שהוצגו במוזיאון ועסקו בעולמות הטקסטיל, הצורפות, הקרמיקה ועוד".
"כך, הבחירה להציג מבין שלל אפשרויות דווקא עבודות שנוצרו בעבור מוסדות תרבות בתחומי התיאטרון, המוזיקה, המחול והספרות, מדגישה אף היא את המחויבות של המוזיאון לייצוג התרבות המקומית. מבחינה זו אפשר לראות בתערוכה, ובעבודות שמוצגות בה, ראי להוויה מקומית שוקקת חיים שנעזרת במאיירים כדי לפנות לקהל הרחב ולהגדיל את התפוצה שלה.
את התוצאה - סדרה של עבודות מרשימות, מקוריות ומלאות בדמיון - אפשר למצוא כבדרך שגרה על גבי כרזות להופעות או עטיפות של ספרים ודיסקים - ומה-22 במאי גם בחלל המוזיאון״. יתכן ותערוכת האיור תפתח מסורת של תערוכות שנתיות או תקופתיות במוזיאון, כפי שנעשה בתחומים כקרמיקה, צילום טבע, טקסטיל, נייר ואחרים.